Musiikki 2019

1047
nooa

 

 

 

AKF 2019 esiintyjien virallinen soittolista löytyy nyt myös spotifysta! 

https://open.spotify.com/playlist/5TIrxjbMR9wmUc7UpaqIlO?si=hamKxJTwS66fh-484forkQ

 

Esiintyjät ja esittelyt:

 

Arabian katufestivaalin musiikkitarjonnan osalta festaripäivän avaa Isolla lavalla uusi suomalais-italialainen synapop -yhtye NOOA.

Noora Salmen (FI), Ranieri Scoccian (ITA), Janne Kinnusen (FI) ja Mikko Pataman (FI) muodostama yhtye soittaa englanninkielistä popmusiikkia kansainvälisellä soundilla.

Yhtyeen musiikki on omaperäinen kokonaisuus indietä, poppia ja syntikoita, joka herättää kuulijassa samanaikaisesti halun tanssia ja pysähtyä kuuntelemaan.

Kuva (c) Anna Niskanen

 

Arabian katufestivaalin Pikkulavalla nähdään Matti, joka on Tampereelta Helsinkiin kotiutunut suomenkielistä pop-rockia esittävä laulaja-lauluntekijä.

Matti on live-esiintyjänä kiitelty tunnelmanluoja, jonka vangitsevat laulut kuljettavat kuulijan mielialoja laidasta toiseen.

Kuva (c) Antti Kemppainen

matti

 

Arabian katufestivaalin Pikkulavalla nähdään Satu Lii & Tuomaat. Satu Lii on Vihdin maalaismaisemista syntyisin helsinkiläinen laulaja/lauluntekijä, jonka laulujen tekstit sisältävät suomenkielistä tarinointia, romantiikkaa ja kesäisiä hetkiä. 
Satu Lii esittää folk ja pop -vaikutteista musiikkiansa trio -kokoonpanolla kitaristi Tuomas Viiliäisen ja rumpali Tuomas Ruokosen kanssa. 

satulii

 

Akustisen kitaran syke ja rakkaudella lauletut harmoniat luovat Arabian katufestivaalin Pikkulavalla nähtävän Flanellin soundin. Flanellin musiikki on suomenkielistä tarinapoppia, jonka nerokkaat sanoitukset ja rehellinen herkkyys inspiroivat ihmisiä elämään. 
Eemil Tähtinen on laulaja-lauluntekijä Flanelli-ilmiön takana, jonka herkät ja leikkisät riimittelyt muut bändin jäsenet ovat elävöittäneet musiikiksi.

flanelli

 

Arabian katufestivaalin Isolla lavalla nähdään AB OY MÖLJÖKKI LTD, joka tekee pop-musiikkia punk -asenteella. Kappaleiden tekstit kertovat nuoren miehen riittämättömyyden tunteesta ja hölmöilyistä. 

AB OY MÖLJÖKKI LTD:n tahdissa saa tanssia ja liikkua vapaasti. Kitaristi/laulaja Milo Mäkelän luotsaamassa bändissä bassoa soittaa Patrik Ladvelin ja rumpuja Tatu Tikka.

möljökki

 

Arabian katufestivaalin Pikkulavalla nähdään KO:MI, joka on helsinkiläisen multi-instrumentalisti Sanna Komin (mm. Pintandwefall, Kynnet, Cats of Transnistria) sooloprojekti. 
KO:MI kuulostaa mielikuvituselokuvien äänimaailmoilta, vihaiselta pseudopopilta ja vinksahtaneelta DIY kamaritaidemusiikilta, jonka innoittajina toimivat oivaltavat taidenäyttelyt, ilmastokriisi ja sydänsurut.

akfmusa2

Suomen musiikkimaailman huomion kiinnittänyt vuonna 2016 perustettu KUUMAA -yhtye saapuu Arabian katufestivaalille.
Singlet Uppoon suhun, Hulluista runoista sekä Huuda lujempaa ovat saaneet osakseen jo mittavaa mediahuomiota, ja yhtyeen live-esiintymiset niin Tavastialla kuin Provinssinkin lavalla ovat keränneet kehuja ja ylistystä.

KUUMAA päättää Arabian katufestivaalipäivän Isolla lavalla.

kuva (c) Viivi Huuska

akfmusa3

 

Isolla lavalla nähdään seitsemänhenkinen VIMMA -yhtye, joka yhdistelee rohkeasti kalevalaisessa taidepopissaan vaikutteita pohjoismaisesta kansanmusiikista, sekä popista ja progressiivisesta rockista. 

Yhtyeen sävellyksistä vastaa pääosin taiteellisena tuottajana ja viulistina toimiva Pessi Jouste. Musiikillaan VIMMA edustaa muutosta; kappaleissa käsitellään mm. ilmastokriisiä ja erilaisuuden kokemuksia utopioita ja muita tulevaisuuskuvia rakentaen.

akfmusa4

 

 R’n’b:n, soulin ja jazzin elementtejä yhdistelevä nelihenkinen Maja Mannila Band nähdään Arabian katufestivaalin Pikkulavalla. Yhtyeen keulahahmo, laulaja, säveltäjä ja pianisti Maja Mannila (mm. Peela -yhtye) varttui muusikkoperheessä, laulaen ja soittaen pianoa kotona joka päivä jo lapsena

akfmusa5

 

 

ARABIA MUSIC HOUSE tuo omat esiintyjänsä Arabian katufestivaalin Nuta-lavalle! 

Päivän aikana nähdään runsas määrä musiikkiesityksiä, kannattaa tsekata:

Ufo Cult 12:00
Renée Böök 12:30
Muijat 13:00
Milo & Mikä Mikä Kioski 13:30
Huulet 14:00
Atom Jacket 15:00
Vanilla 16:00
Speksi 17:00

Kuvissa Vanilla, Ufo Cult, Atom Jacket sekä Huulet.

akfmussanuta

 

Arabian katufestivaalin päälavalla nähdään helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä JOEM viisihenkisen yhtyeensä kanssa. JOEM yhdistelee pehmeitä ja rohkeita soundeja rytmeihin, jotka saavat pään nyökkäilemään ja jalan vipattamaan, kun taas herkät kappaleet tuovat tunteet pintaan. 

Musiikin keskiössä ovat JOEMin omista kokemuksista nousevat rehelliset, herkät ja voimaannuttavat sanoitukset.

akfmusa6