Kestävyys 2019

624
recycle

Arabian katufestivaali järjestetään vuonna 2019 entistä yhtenäisemmällä kestävän kehityksen teemalla, joka kattaa koko festivaalituotannon toteutusprosessin, jätehuollon ja ruokamyynnin. Ruokatarjonta tulee tänä vuonna kattamaan entistä laajemman skaalan rakkaudella ja taidolla tehtyä vegaanipainotteista kasvisruokaa kaikkien ravintoloiden toimesta. Tarjoiluastiat ovat kaikki biohajoavia, tavoite on saada koko festivaali muovittomaksi lähivuosina.

Arabian katufestivaali myös kehottaa vierailijoitaan lämpimästi ottamaan omat kipot ja kupit matkaan ruokailua varten!

Ruokaa paikanpäällä myymässä mm. seuraavat toimijat:

Pizzeria on Wheels – pizzaa
Sandwich Club – voileipiä
Phong Le – aasialaista ruokaa
Petteri & Petteri True Foods ry – vegaanijäätelöä
Bun & Yi Premium Asian Food – aasialaista ruokaa

Lisäksi PopUP-ravintolapaikoilla tarjolla monipuolisesti erilaisia ruokaelämyksiä!

Kierrätys on ollut suuri osa festivaalia sen koko historian ajan ja jälleen saadaan nauttia tunnelmallisesta Syyriankadulle levittäytyvästä kirppistapahtumasta. Paikat ovat myyjille maksuttomia ja myyntipaikat valikoituvat saapumisjärjestyksen mukaan.

Festareilta löytyy myös perinteikäs Kierrätyskeskuksen Tuo ja vie-piste kivitorilla

Kestävän kehityksen periaatteet haastavat taidekenttää ekologisempiin toimintamalleihin ja tarjoamaan innovatiivisia kokemuksia ja näkökulmia yleisölle sekä katu- että ympäristötaiteen saralta tänäkin vuonna!

 

Tuo & Vie-piste kivitorilla klo 12-18

lmaiskierrätystorille voit tuoda kaiken kierrätykseen kelpaavan ja napata itsellesi mieluisat löydöt mukaasi.
Anna siis vanhalle nojatuolillesi, kirjoillesi tai vaikkapa akvaariolle uusi elämä kierrätyksen voimalla.

Toisen roskahan on tunnetusti toisen aarre!

 

 

 

Syyriankadun kirppis

Tänäkin vuonna Arabian katufestivaaleilta löytyy kirppiskatu, jonne kaikki halukkaat saavat tulla pitämään myyntipistettä.

Kirpputorimyynti tapahtuman aikana on sallittu ainoastaan sille varatulla alueella. Kirpputori/myyntialue sijaitsee Syyriankadullla ja sen vieressä hiekkakentällä Lastentorin yhteydessä on lapsille oma kirpputorialue. Myyntipaikat tulee täyttää vieri viereen järjestyksessä. Kirpputori aukeaa virallisesti klo 11:00!

Myyntipisteelle voi asettaa rekkejä,vilttejä, pöytiä tms. Huomioittehan Syyriankadun pienen jyrkkyyden.

Kirppisalueella päivystää tuotantotiimin henkilö, joka auttaa kirpparia koskevissa kysymyksissä. Kirppisalueella on myös selkeät opasteet mihin myyntipaikan saa asettaa.

Huom! Syyriankatu suljetaan liikenteeltä klo 9:00-19:00 väliseksi ajaksi. Alueella ajaminen katusulkujen aikana on kielletty, mutta huoltoajoneuvoja saattaa liikkua silti!

 

kirppis