Ympäristöystävällisyyden puolesta

635
hsy

Syyriankadun kirppismaailma

Tule tekemään löytöjä tai myymään aarteita eteenpäin!

Toukolan avoimet pihat

Kotikirppiksiä ja -kahviloita sekä ihania paikallisia idyllisessä puutaloympäristössä!

 

Suomen Somalia-verkosto

Suomen Somalia-verkosto on Somalian kehitysyhteistyön suomalainen kattojärjestö, joka perustettiin vuonna 2004 vahvistamaan suomalaisten järjestöjen kapasiteettia ja niiden Somaliassa tekemän kehitysyhteistyön laatua. Verkoston pitkän tähtäimen tavoitteena on edistää rauhaa ja kehitystä Somaliassa ja vuonna 2018 toiminnan lähtökohdat ovat edelleen samat kuin sitä perustettaessa. Verkosto myös itse toteuttaa kehitysyhteistyötä Somaliassa yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa ja tarjoaa jäsenilleen vertaistukea, neuvontaa ja koulutusta. Tehtävänä on myös viestiä Somalian ja Afrikan sarven rauhaa ja kehitystä koskevista asioista ja pyrkii lisäämään etenkin nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia Suomessa.

www.instagram.com/somaliaverkosto
www.twitter.com/somaliaverkosto

 

HSY:n lajitteluinfo klo 15.00 – 17.00

Miten nykyään pitäisi lajitella? Askarruttaako muovinlajittelu? HSY:n infopisteellä jaetaan ajankohtaista tietoa alueen jäte- ja vesihuollosta sekä jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä.

 

 

Tuo & Vie –piste

Tuo & Vie -ilmaiskierrätystorille voit tuoda kaiken uudelleenkäyttöön kelpaavan ja viedä itsellesi sopivat mukanasi. Kaikki ehjä, myös huonekalut käyvät. Tervetuloa tuomaan ja viemään! Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen vapaaehtoiset hoitavat kierrätystoria.

 

Kierrätyskeskuksen keräysauto

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen keräysauto ottaa vastaan käyttökelpoista tavaraa Tuo & Vie -pisteen vieressä. Voit tuoda keräykseen ehjiä ja puhtaita pienhuonekaluja, mattoja, kodin käyttötavaraa, harrastusvälineitä, lasten tarvikkeita, kirjoja, levyjä, kenkiä, vaatteita ja tekstiilejä sekä askarteluun sopivia materiaaleja. Syliin mahtuvaa elektroniikkaa voi tuoda kaiken kuntoisena.

Auton luona myös Kierrätyskeskuksen infopiste. Tule kuulemaan palveluistamme!
Katso lisää Kierrätyskeskuksen nettisivuilta.

kierrätysauto

 

Juokseva hanavesi –perheseikkailu

HSY juokseva hanavesi –perheseikkailu
Juokseva hanavesi –perheseikkailu

Oletko miettinyt mistä ja miten vesi tulee hanaan? Juokseva hanavesi perheseikkailussa se selviää! Vesipisaroiksi muuntautuvat leikkijät tekevät kuvitteellisen matkan raakaveden lähteille ja sieltä vedenpuhdistamon kautta hanaan.

Seikkailu on suunnattu 5-9 -vuotiaille vanhempien seurassa, mutta niin pikku- kuin isosisarukset ovat tervetulleita matkaan!

Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä. Kesto 30 min.

Seikkailun tarjoaa HSY ja sen toteuttaa Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu.

Lähtöpaikka: Päiväkoti Flooran aukio, keltaisen parakkirakennuksen edestä

Aloitusajat: klo 12 & 14

 

Yhteisöenergia

Yhteisöenergia-kampanja toimii hajautetun kestävän uusiutuvan energian ja energian säästön puolesta yhteisöllisesti!

Energiavallankumous on välttämätön ilmastokatastrofilta välttymiseksi – alle 1,5 asteen tavoitteessa pysymiseksi. Yhteisöenergia
vauhdittaa ja varmistaa suurta muutosta. 

Edistetään yhteisöjen omaa energiantuotantoa; kuluttajista tuottajiksi, aktiivisiksi toimijoiksi – energiademokratiaa!

Elävämmät kylät ja kaupungit, ylpeämmät yhteisöt – elämänlaatua,
omavaraisuutta ja energiaturvallisuutta.

Koulutusta, yleisökampanjointia ja poliittista vaikutustyötä; voimaa ja yhdessä tekemisen iloa.
Pilottiprojektit: Arabianranta ensimmäinen pilottialue; asuntoyhtiö aurinkosähkön tuottajaksi – edelläkävijää etsitään. Projektia tullaan tukemaan tiedolla ja verkostolla. Kerro kiinnostuksesi!

Haluatko vaikuttaa ilmastonmuutosta vastaan ja aurinkoisen Arabianrannan puolesta? Tule tutustumaan Yhteisöenergia-kampanjaan ja saamaan tietoa esim. siitä miten taloyhtiösi voisi siirtyä aurinkosähkön tuottajaksi.

ffe black37280381642 a8e72ca49f z

 

 

Emmaus

Emmaus Helsingin kirpputorit toimivat Vallilassa ja Lauttasaaressa. Kirpputorien toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön ja tuotto käytetään koti- ja ulkomaisten avuntarvitsijoiden hyväksi.

Emmaus Helsinki on vahvasti kierrätyksen asialla. Kirpputorilla myydään sinne lahjoitettua tavaraa. Lisäksi Vallilassa toimii ompeluseura joka tuunaa, ompelee kirpputorin materiaaleista tuotteita myyntiin. Emmaus on kansainvälinen liike ja nimestään huolimatta se on riippumaton niin uskonnoista kuin puolueista. Toiminnan taustalla on solidaarisuus vähempiosaisia tai avuntarvitsijoita kohtaan.

Arabian katufestivaalille tulemme minikirppiksen muodossa ja annamme mahdollisuuden tehdä pieniä kierrätyskoruja neulaa ja lankaa käyttämällä.

Tervetuloa tutustumaan!

 IMG 5304

 

Kukkahattupaja

Haluatko tuntea kissankellon ja lehtopalsamin kasvavan pääsi päällä? Tule mukaan askartelemaan kierrätysmateriaaleista kevätkukkanen hatuksi ja kukita festivaalit lempiväreilläsi. Kaikille avoin työpaja on auki klo12-16. Aiempaa osaamista ei tarvita.

image1

 

Roskisnalle

Roskisnalle esiintyy lapsille ja lapsenmielisille Arabian Katufestivaaleilla. Ota mukaan reipas  mieli, sillä Nallen kanssa  lähdetään metsäretkelle. Esitys tapahtuu paikalla seisten, Roskisnallen ohjatessa metsäretkeä.  Nallen luokse  voi myös tulla keskustelemaan ”Roskisnalle on täällä” pisteeseen. Lapset  voivat ottaa mukaansa  tärkeimmän lelunsa ja kertoa  lelun  tarinan Roskisnallelle. Samalla Roskisnalle maalaa lapsille ”Roskisnallen apulaisen viikset”, jolloin lapset voivat auttaa Nallea niin, ettei festareilla  kukaan heitä roskia maahan.  Roskisnalle kävelee myös  yleisön joukossa, jolloin Nallesta voi  vaikkapa ottaa kuvia muistoksi.  Roskisnalle etsii myös jatkajaa toiminnalleen, tartu siis Roskisnallea  reippaasti tassusta, jos sinua kiinnostaa lähteä viemään sanomaa lapsille Roskisnallen hahmossa eteenpäin.

image

 

Tue hiiletöntä Helsinkiä

Infoteltalla voi käydä allekirjoittamassa Greenpeacen vetoomuksen Hiilettömän Helsingin puolesta. Kampanja vaatii, että ilmatonmuutosta kiihdyttävän hiilen polttaminen lopetetaan ja siirrytään aidosti kestäviin uusituuviin ratkaisuihin. Allekirjoita vetoomus ja vaadi parempaa kaupunkienergiaa Helsinkiin!

P4140437

 

Miniroskistyöpaja kaikenikäisille 12.00-13.00

Tuula-Maria Ahonen opastaa miniroskiksen tekemisessä. Miniroskis on Roska päivässä -liikkeessä syntynyt, roskaamista ennaltaehkäisevä ”fiksu ja kätevä keksintö”, kuten käyttäjät sanovat. Miniroskis kulkee mukana pienessäkin taskussa ja miniin voit laittaa omat, yleisimmät roskat. Tule tuunaamaan, tarpeet ja välineet työpajan puolesta.