Esittävä taide 2019

1108
lahden

 

LTOKATUEDU (Tanssi & Sirkuslava 14:45 – 15:00)

LTOkatuEDU on Lahden Tanssiopistolle vuonna 2018 syksyllä perustettu katutanssin edustusryhmä. Ryhmä on tuore ja katutanssista innostunut iloinen 10 hengen sakki. Alkutaipaleella ryhmä on osallistunut jo muutamiin esityksiin ja kilpailuihin. Tulevina vuosina toivottavasti vielä moneen moneen muuhunkin.

 

INKA POHJONEN JA VELLAMO IKONEN (16:20 – 16:40, liikkuvat alueella päättäen esityksensä Tanssi & Sirkuslavalle)

Inka ja Vellamo ovat kaksi tamperelaistunutta tanssitaiteilijaa. He ovat työstäneet yhdessä nykytaideteosta nimeltä ”Ehkä on ei”, joka on saanut innostuksensa Suostumus2018- kampanjasta. Teos on fyysinen kannanotto kehon itsemääräämisoikeudesta ja taiteellinen tuki kampanjalle.

Nykytanssiteoksessa sukelletaan klubikulttuuriin ja kohtaamisiin tanssilattialla, joissa sokean vallankäytön sijaan kuunnellaan toisen ihmisen asettamia rajoja.

ehkäei

 

Tuuli Kontiainen (Tanssi & Sirkuslava klo 12:30-12:35 ja 14:40-14:45) on tamperelainen sirkusartisti. Arabian katufestivaaleilla hän esiintyy hulavanteilla ja numerossa hän yhdistää yhden sekä useamman vanteen tekniikoita ja tanssillisia elementtejä.

Kuva: Heikki Järvinen.

Tuuli Kontiainen kuva saa rajata neliöksi 1

Tuuli Kontiainen (Tanssi & Sirkuslava klo 12:30-12:35 ja 14:40-14:45)

Tuuli Kontiainen on tamperelainen sirkusartisti. Arabian katufestivaaleilla hän esiintyy hulavanteilla ja numerossa hän yhdistää yhden sekä useamman vanteen tekniikoita ja tanssillisia elementtejä. Kuva: Heikki Järvinen.

 

TULIN, NÄIN, NAUTIN!!!

LIIGA  (teatterilava 15:00-15:30)
on nuorista teatterintekijöistä koostuva improvisaatioteatteri. 
Lähde kanssamme yhteiselle matkalle impron taikaan. 
Tartu hetkeen – Hetken huumaan!
 
Lavalla Nora, Melisa, Tito, ja David
 

LIIGAfest1

 

Tanssikoulu Tanssivintin (Tanssi ja sirkuslava 15:30-16:00) intensiiviryhmä esittää Arabian katufestivaalilla kaksi ryhmäkoreografiaa ja oppilaiden itse koreografioimia sooloesityksiä. Intensiiviryhmä koostuu edistyneistä tanssin harrastajista, joilla on halu laajentaa ja syventää tanssijuuttaan. Ryhmä osallistuu vuoden aikana intensiivisen tanssitreenauksen lisäksi monenlaisiin työpajoihin sekä esitystoimintaan.

Ryhmän toiminnasta vastaavat tanssitaiteilijat Meeri Lempiäinen, Anna Mustonen ja Janina Rajakangas. www.tanssivintti.net

Kuva: Ahti Brummer

tanssivintti
 
 

Taiteilija Johanna Kunelius verhoilee, solmeilee, ompelee, punoo, kutoo, virkkaa kierrätysmateriaaleista penkkejä hetkelliseksi taideteokseksi erilaisissa arjen ympäristöissä.

Tule katsomaan mitä tapahtuu Arabian katufestivaalilla Kivitorin läheisyydessä!

Penkkitaide synnyttää reaktioita ja pysäyttää kiireen keskellä. Sitä ympäröi avoimuus, yhteishenki, aidot kohtaamiset ja huolenpito. Useimmiten teoksen synty on materiaalilähtöinen. Perinteiset käsityötekniikat ja kierrätyksen kautta taiteilijalle päätyvät hylätyt ja rikkinäiset lahjoitusmateriaalit saavat uuden merkityksen. Niissä on viesti nykyisestä maailman menosta, jossa kaikkea on liikaa eikä mitään tarvitse osata tehdä itse tai korjata.

Tekstiilitaiteilija, taiteen maisteri Johanna Kunelius (s.1975) löysi penkkitaiteen omaksi taiteen ilmaisumuodokseen vuonna 2016. Kuneliuksen penkkiteoksia on nähty viime vuosina ympäri Suomea puistoissa ja julkitiloissa esimerkiksi kauppakeskuksissa, sairaalassa ja rautatieasemalla. Taidepenkkiensarja 17 penkkiä toteutui vuosien 2017 ja 2018 aikana Suomen Kulttuurirahaston taiteilija-apurahalla. Taidepenkit eri kaupungeissa ovat olleet yhteisöllisiä, visuaalisia sekä kosketuksen kautta koettavia elämyksiä arjen ympäristössä. Taidepenkkiteoksissa on ollut rohkeaa kierrätysmateriaalien käyttöä ja kaupunkitilojen leikkisää elävöittämistä.

kunelius

 

TEATTERI TUIKE (Teatterilava 14:15 – 14:30 ja 16:30 – 16:45)
Teatteri Tuike esittää pätkän kesäteatteriesityksestä Kaislikossa suhisee! Tervetuloa katsomaan juonittelevien Näätien ja pienen Kanin kohtaamista klo 14.15-14.30 sekä 16.30-16.45! Vauhdikasta ja musiikkipitoista esitystä suositellaan kaikille yli 4-vuotiaille.

Luvassa myös lippuarvonta!

Varsinaista esitystä esitetään kesä- ja elokuussa Viikissä, Tapanilassa, 
Roihuvuoressa ja Suutarilassa. Tervetuloa!

Klikkaa itsesi myös mukaan tapahtumaan:
https://www.facebook.com/events/1041249069397322/ 

teatterituike

 

FRISKIS&SVETTIS (Tanssi & Sirkuslava 12.15-12.30)

Tanssi yhdistää!

Friskis&Svettis-ryhmän tanssiesityksessä on kuplivaa fiilistä ja yhdessä tekemisen riemua. Tärkeintä on jaettu ilo coolin musiikin tahdissa!
Friskis&Svettis Helsinki ry on vapaaehtoisvoimin toimiva liikuntaseura, jolla on oma sali Hermannissa.

Seura tarjoaa yli 40 viikkotuntia sisä- ja ulkoliikuntaa, myös useita tanssitunteja ja ala-asteikäisille suunnattu Tanssi junior.

friskis

 

SONJA AALTONEN JA WILMA MAUNULA (liikkuvat alueella 13:30 – 14:30)

Tulevat tanssitaiteilijat Sonja Aaltonen ja Wilma Maunula opiskelevat Tukholman Dans och Cirkushögskolanissa Dance Performance (BA) -koulutusohjelmassa.

Ensimmäisen opiskeluvuotensa he ovat tutustuneet eri tapoihin sekä mahdollisuuksiin työskennellä tanssitaiteen kentällä. Tällä hetkellä heidän työskentelyään innoittaa muun muassa praktiikat sekä liiketutkielmat. Heidän kestävää kehitystä tanssin keinoin käsittelevä presentaatio tuo taiteen lavan ulkopuolelle klo 13.30-14.30.

Bongaa ja nauti!

 

KIPINÄTEATTERI (13 -13:30 Teatterilava)
Kipinäteatteri improvisoi esityksensä yleisön antamien ehdotusten pohjalta.

kipinä