AFF Artova Film Festivalin avajaiselokuvana Susanna Bierin Kosto (Hævnen)

506
KOSTObyPerArnesen_netti

Susanna Bierin Kosto (Hævnen) käynnistää kaksipäiväiseksi kasvaneen Artova Film Festivalin 9.9.2011. Toista kertaa järjestettävä Artova Film Festival lataa valkokankaille ainutlaatuisen kokonaisuuden uusia Arabian alueelle Jalanjälkensä jättäneitä filmejä. Kaksi päivää, kymmenen näytöstä, reilut 40 mieltä hivelevää leffaa kilpailu- ja näytössarjoissa.

Artova Film Festivalin ohjelmisto mukanaan Susanna Bierin Kosto juhlivat kunnianhimoista elokuvaa ja nostavat sisällön esiin. Artova Film Festival yhdistää alalla jo työskenteleviä ammattilaisia ja opiskelijoita.

Avajaiselokuvan valintaan vaikutti ratkaisevasti että parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin napanneen Koston kuvannut Morten Søborg (director of photography) tulee luennoimaan Hämeentien, aka Suomen Sunset Boulevardin ympärille kasaantuneiden elokuvakoulujen (Arcada, Aalto Yliopiston elokuva ja lavastustaide, Metropolia, Heltech) oppilaille 26.9. Morten Søborg on Bierin luottokuvaaja joka on kuvannut melkein kaikki tämän elokuvat sekä muita isoja tanskalaisia elokuvia, kuten Pusher ja Valhalla Rising. Luento on osa Tanskan suurlähetystön, Nifinin ja Walhallan SUSANNE BIER! -elokuvasarjaa ja toteuttaa loistavasti Artova Film Festivalin periaatteita. Samaa yhteistyön rakentamista toteutetaan myös Festariviikonlopun aloittavassa Kuinka saada elokuvasi levitykseen –paneelissa, jossa elokuvantekijät keskustelevat levittäjien ja festivaalijärjestäjien kanssa levityksen haasteista ja käytännöistä.

Artova Film Festivalin esikarsintaan jätettiin lähes 100 leffaa, joista kilpailunäytöksiin selvitti tiensä  27. Festivaali painottaa elokuvien arvostelussa kokonaisuutta, tarinaa ja tunnelmaa. Kilpailusarjaa on tuomaroimassa Paavo Westerberg, Pekko Pesonen, Magnus Silfenius ja Peter Westholm. Arvovaltaisen tuomariston puheenjohtajana toimii Miikko Oikkonen. Voittajat julkistetaan 10.9. ja voittajatöistä koostetaan erikoisnäytös Rakkautta&Anarkiaa elokuvafestivaaleille. AFFin pääjärjestäjänä toimii Artova ry, pääyhteistyökumppaneina Arcada, Metropolia, Aalto Yliopisto, Pop Jazz Konservatorio, Rakkautta & Anarkiaa ja Doc Lounge.

AFF Artova Film Festival valkokankailla kahdessa salissa 9.–10.9.2011, Jan-Magnus Janssonin aukio 1, Arcada, Arabia, Helsinki.

Elokuvia Suomen Sunset Boulevardilta!

Lisätiedot
www.artovafilmfestival.fi