AFF Artova Film Festival 2011

448
aff_logo_pikku

Två dagar, tio visningar, drygt 40 fängslande filmer i tävlings- och visningskategorier. AFF inleds på fredag och som öppningsfilm ser vi Susanne Biers Hämnden (Hævnen). AFF visas på vita duken i två salar 9-10.9.2011 på Högskolan Arcada, Jan-Magnus Janssons plats 1, i Arabiastranden i Helsingfors. Suomeksi

Artova Film Festival ordnas i år för andra gången och presenterar en unik helhet av nya filmer som lämnat fotspår i områdena Arabiastranden, Majstaden och Gammelstaden.

Utöver filmvisningarna: Paneldiskussion med temat Hur distribuera din film, Kelaamos speedmeeting, Öppningsklubb i Café Talo i samarbete med Doc Lounge, specialvisning av AFF vinnarnas filmer på filmfestivalen Kärlek & Anarki. Filmmakarna är med och diskuterar sina filmer på Öppningsklubben, Vinnarvisningen och K&A specialvisningen.

Du hittar filmpresentationer och programkarta i navigeringsfältet till vänster.

I salarna ryms 300/100 besökare.

Närmare 100 filmer lämnades in till förkvalet. 27 av dem tog sig vidare till tävlingskategorierna. Vinnarna väljs av en jury bestående av branschproffs: Pekko Pesonen, Paavo Westerberg, Magnus Silfvenius och Peter Westerholm. Vinnarna kungörs under lördagens vinnarvisning.

Kom och låt dig hänföras av filmer skapade kring Tavastvägen – Finlands Sunset Boulevard!

Huvudarrangör är stadsdelsföreningen för Arabiastranden-Majstaden-Gammelstaden.

Sidorna kommer att uppdateras ända fram till festivalen.

yhteistyokumpanit_1