AFF – Ainutlaatuinen, Fresh ja Filmaattinen

481

 

Tuotantotiimin esittelyssä seuraavana vuorossa ovat oheisohjelman parissa hääräävät Kirsi Ranta ja Salla Ryynänen.

 

Leffakirppis, ständejä, ruokakojuja ja ohjelmaa lapsille. Tätä ja paljon muuta on luvassa, kun tapahtumatuotannon opiskelijat Kirsi Ranta ja Salla Ryynänen pääsevät toteuttamaan Artova Film Festivalin oheisohjelmaa.

Suunnittelussa ja ideoinnissa lähdettiin miettimään mitä edellisvuosina on ollut. ”Poimimme parhaat päältä ja jalostimme ideoita”, Kirsi kertoo. Arabia ja sen lähialueet ovat täynnä lapsiperheitä, joten tänä vuonna päätettiin tehdä enemmän myös lapsille suunnattua ohjelmaa. Ideana on, että vanhemmat voivat tulla katsomaan elokuvia ja jättää lapset elokuvan ajaksi valvottuun seuraan leikkimään muiden lasten kanssa.

Kirsi ja Salla ovat tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana AFF:ssa. Tytöt kertovat kuulleensa AFF:sta ensimmäisen kerran luokkakaveriltaan, joka on tänä vuonna mukana järjestämässä festivaalia. ”Siitä sitten itsekin innostuin ja lähdin mukaan, leffafani kun olen”, Salla naurahtaa. Kirsi kertoo AFF:n julisteiden kiinnittäneen hänen huomionsa viime vuonna, ja hän päätti tänä vuonna lähteä katsomaan, minkälaista kokemusta tällaiselta mielenkiintoiselta, avoimelta ja kasvavalta festivaalilta voisi saada.

”AFF on tekijöidensä näköinen festivaali: ainutlaatuinen, fresh ja filmaattinen”, Salla toteaa. Tytöt ovat samaa mieltä siitä, että Artova Film Festival on mielenkiintoinen festivaali juuri tekijöiden ja elokuvien takia.  ”AFF:ssa on mahdollisuus nähdä uusia mielenkiintoisia tuotoksia, uusilta elokuva-alan tuottajilta”, Kirsi kertoo, ja Salla lisää vielä: ” Se on hyvä, että uudet ja innokkaat elokuvantekijät saavat elokuviaan näytille ja kilpailemaan mm. paikasta Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla”.