Artova Kinon juhlaspesiaali kahdessa salissa: 8.12: Harmony Korine: Gummo & Lasten lyhäreitä! Luukku 8.

582
gummo3

Artova Kinon syyskauden spesiaali täyttää Arcadan molemmat salit. Isossa salissa klo 18 on ainutkertainen ja äärimmäisen harvinainen mahdollisuus päästä katsomaan isolta kankaalta Harmony Korinen rosoisa ja hieno esikoisohjaus Gummo (1997).

Samaan aikaan klo 18 pienessä salissa on koko perheen upea lasten

lyhytelokuvakimara: Hupsis – retki: Luistimet (8 min); Turilas ja jäärä: Ensilumi (7 min); Janoschin tarinatuokio 2: Leijonasydän ja Silkkitassu (26 min); Kössi kenguru ja muut ystävämme: Uninen kurpitsa ( 8 min); Myyrän uudet seikkailut 2: Myyrä ja uni (27 min); Kössi kenguru ja muut ystävämme: Lentävä possu( 7 min); Mumintrollens äventyr – Trollvinter och Jul i Mumindalen: Jul i Mumindalen (25 min), näytös on yhtä pitkä kuin Gummo.

Alkukuvana Gummo-näytöksessä esitetään (klo 17 alkaen) Markus Lehmusruusun Artova Film Festivaleilla 2011 palkittu lyhyt fiktio Puita ja semmosia. Elokuvan jälkeen ohjaaja paikalla keskustelemassa.

klo 17 Iso Sali: Markus Lehmusruusu: Puita ja semmoisia (12 min)
klo 18 Iso sali: Harmony Korine: Gummo (98 min)
klo 18 Pikku sali: Lasten lyhytelokuvakimara

Kulttimaineeseen noussut Harmony Korinen Gummo ei ole ollut teatterilevityksessä Suomessa. Elokuva tapahtuu amerikkalaisessa pikkukaupungissa, tornadon jälkeisessä mielentilassa ja maisemassa. Se on kokoelma hämmentäviä, liikuttavia, häiritseviä hahmoja. Gummo kulkee esittämiensä ihmisten mukana rähjäisessä kaupungissa ja kodeissa: kissajahdissa, kylpyhetkessä, tyttöjen päivässä, kaatopaikan välikohtauksessa…

Arcada, Jan Magnus Janssonin aukio 1, HKI 56
Facebook tapahtumailmo

Lastenelokuvanäytös on Artovan elävän joulukalenterin 8 luukku.

 

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **
Artova Kino osana Artovan henkeä kuuluu World Design Capital Helsinki 2012 – ohjelmaan. Designpääkaupunkivuoden tavoitteena on esitellä tapoja, joilla elinympäristöämme kehitetään
designin keinoin. Näin teemme yhdessä kaupungistamme paremman paikan elää.