Kaj Franckin aukio

958
4

Kaj Franckin aukio sijaitsee Arabiakeskuksen, raitiovaunun päätepysäkkien ja Kaj Franckin kadun välissä. Aukion joka kulmassa on jotain huomionarvoista, kuten palkittu Heltechin AV-oppilaitoksen rakennus, kaupunkiviljelmät, värikäs seinänkorkuinen taideteos Gländtan Muotoilijankatu 18:ssa ja pitkulainen Kaj Franckin puisto, jossa on useita taideteoksia.

 

 

kaj franckin katu

Näköalatasanteen juurelta löytyy Art And Design City Helsinki Oy:n tuottama opastaulu alueen nähtävyyksistä. Opastaulusta löydät muun muassa taidekierroksen reitin: www.arabiahelsinki.fi.

Kaj Franckin aukiolla on raitiovaunujen kääntöpaikka. Oikealle katsottaessa onkin ”ratikoiden päättäri”. Arabiaan kulkevat raitiovaunujen linjat 6 (Hietalahti-Rautatientori-Arabia) ja 8 (Jätkäsaari-Töölö-Arabia).

Vasemmalle katsottaessa näkyy kadun päässä rakennus, jossa on värikkäästi kuvioitu julkisivu. Vuonna 2009 valmistuneessa Käpytikassa on kehitysvammaisten nuorten ensiasuntoja ja taideteoksen julkisivuun on suunnitellut Annika Bergvik-Forsander.

 Howard Smithin taideteoksessa on muotoilijoiden ja keraamikkojen nimiä. Pimeällä teos hehkuu sinistä valoa.


kapytikka

Arabiankadun varrella Kaj Franckin aukion vieressä nousee kaksi ruskeatiilistä kerrostaloa, Loppukiri ja MS-talo. Loppukiri on yhteisöllinen senioritalo, jonka asukkaat ovat voineet vaikuttaa asuntojensa suunnitteluun. Loppukirin ovat rakennuttaneet aktiiviset seniorit (käytännössä muutama innokas henkilö), jotka kokosivat samanhenkisten joukon rakennuttamaan itselleen uudenlaisen palvelutalon. MS-talossa toimii MS-liiton palvelutalo ja neuvola sekä Helsingin ja Uudenmaan MS-yhdistys.

Näköalatasanteen portaat ja Kaj Franckin aukio ovat nuorten skeittareiden ja scuuttareiden (temppupotkulautailijoiden) suosiossa.

 

Käpytikan julkisivussa on värikäs Annika Bergvik-Forsanderin taideteos. Porttikäytävässä pilkottaa Sirocco (reittipiste 45).

 

edellinen reittipiste

seuraava reittipiste