Kaupunkiviljely

703

Arabianrannassa, Muotoilijankadun ja Arabiankadun kulmassa sijaitsevalle Helsingin kaupungin omistamalla tyhjällä tontilla on keväällä ja kesällä 2011 rakennettu puisto, jossa on hyötykasveja sekä n. 2m2 -kokoisia viljelylaatikkopareja.

Puiston suunnitteli ryhmä AALTO-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun ympäristötaiteen opiskelijoita ja se rakennettiin osin viljelijöiden talkoovoimin. Tämä Aalto City Garden on ensimmäinen osa Syötävä Arabianranta -projektia.

Helsinkin kaupunki on luvannut tontin alustavasti viljely- ja puistokäyttöön tulevaksi viideksi vuodeksi. Kaupunginosayhdistys on tehnyt tontista vuokrasopimuksen Helsingin kaupungin kanssa ja vuokraa viljelylaatikot edelleen asukkaille. Vuokrasopimuksen tekevä viljelijä sitoutuu noudattamaan Helsingin kaupungin vuokrasopimusehtoja ja pitämään osaltaan huolta puiston siisteydestä ja sinne  istutetuista kasveista.

Palsta-asioita hoitaa kaupunginosayhdistyksen asettama kaupunkiviljelytoimikunta, jossa toimii Keijo Lehikoinen ja Milla Niini. Palstatoimikunnan tavoitat sähköpostitse osoitteesta kaupunkiviljely.arabianranta@gmail.com

Arabianrannan kaupunkiviljelijöillä on Facebookissa ryhmä  ”Arabianrannan kaupunkiviljelijät”.  

Kesäksi 2018 vapautuvat laatikot arvotaan Arabian Katufestivaaleilla lauantaina 19.5. Laatikkopareista kiinnostuneet voivat lähettää yhteystietonsa 18.5.2018 klo 23:59 mennessä osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com otsikkolla Arabianrannan viljelylaatikot 2018.