Arcada ja Practicum

1313
14

Arcadan ammattikorkeakoulun rakennus on valmistunut 2004. Arcadassa voi opiskella AMK-tutkintoja ruotsin- ja englanninkielellä. Rakennuksen sisä- ja ulkotiloissa on taidetta, joten sisälläkin kannattaa poiketa. Arcadan päärakennuksen edustalla Jan-Magnus Janssonin aukiolla lepää kolme kullanväristä betonista valettua leijonaa oranssin valon alla. Virikkeelliseksi ja rauhoittavaksi tarkoitetun Keidas-taideteoksen on suunnitellut Ann Sundholm. Vieressä on ruotsinkielinen ammattikoulu Practicum. 

 

Keidas

keidasJan-Magnus Janssonin aukiolla, Arcada-koulurakennuksen pääsisäänkäynnin edustalla lepäilee kolme leijonaa oranssin valon alla. Taiteilija Ann Sundholm toivoo teoksensa olevan virikkeellinen ja rauhoittava keidas urbaanissa ympäristössä liikenteen ja hälinän keskellä, kuten ovat vilvoittavat keitaat hiekka-aavikoiden paahteessa. Vuonna 2006 toteutetun Keidas-teoksen kullanväriset leijonat on valettu betonista ja teoksen soikeaa mukulakivialustaa kiertää syvennys virtaavalle vedelle. www.taidemuseo.fi

Jan-Magnus Janssonin aukiolla lepäilevät leijonat.

 

 

 

 

Arcada

IMG 2046Jan-Magnus Janssonin aukion vieressä sijaitseva, vuonna 2004 valmistunut moderni rakennus kuuluu Arcadalle, ruotsinkieliselle ammattikorkeakoululle. Arcadassa voi opiskella AMK-tutkintoja ruotsin- ja englanninkielellä. Oppilaitoksesta valmistuu terveyden-, ravitsemus-, liiketalouden-, tekniikan-, ja media-alan ammattilaisia. Opiskelijoita on lähes 3000 ja he edustavat yli 50 eri kansallisuutta. Työntekijöitä on 170.

Alempien ja ylempien AMK-tutkintojen lisäksi Arcada järjestää täydennyskoulutusta, erikoistumisopintoja ja kurssitoimintaa. Arcadan lähikampukseen kuuluu myös ammatillinen oppilaitos Practicum, opiskelija-asuntoja, ruotsinkielinen päiväkoti ja esikoulu.

Arcadan ollessa avoinna kannattaa sen sisällä poiketa, sillä sisätiloihin on sijoitettu Saara Ekströmin Toivomuslähde– ja Ulrika Fermin Valokuvaprojekti-teokset. Sisäpihalla sijaitsevat Markku Åströmin hetkeä retkellä kuvaava pronssinen Piknik-teos ja Tanja Sipilän kullattua betonia oleva teos, joka koostuu viidestä pergolan muodostavasta portista.

Ruotsinkielisen ammattikorkeakoulu Arcadan sisätiloja.

 

Vuosittain järjestetty Artova Film Festival AFF:in elokuvat näytetttiin Arcadan tiloissa. Samoin Arcadan tiloissa pyöritettiinn alueen omaa elokuvakerhoa, Artova Kinoa syksyisin ja keväisin. Aikuisille ja lapsille suunnatut elokuvanäytökset olivat kaikille avoimet ja ilmaiset.

 

www.arcada.fi , http://artova.fi/aff, http://artova.fi/artovakino

Arabianrantaan! Uuden kaupungin maihinnousu. Helsingin kaupungin tietokeskus, Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskus, Art & Design City Helsinki Oy, Helsinki 2007.

 

edellinen reittipiste

seuraava reittipiste