Arabiakeskus

1113
2

Arabiakeskuksen käytävä yhdistää Hämeentien ja Arabiankadun. Arabiakeskuksen liike- ja toimitilat on rakennettu Arabian vanhaan teollisuusrakennukseen. Siellä on lukuisia kiinnostavia myymälöitä, kirjastoja, posti, kahvila sekä toimistotiloja. Keskuksen käytävällä kannattaa tutustua Arabianrannan pienoismalliin. Arabiakeskus on avoinna arkisin 10.00 – 20.00 ja viikonloppuisin 10.00 – 16.00. Aukioloaikojen ulkopuolella Arabiankadulle joutuu kiertämään ulkokautta.

 

pienoismalliArabian vanhaan teollisuusrakennukseen rakennettiin vuosina 2000 – 2002, toimivan tehtaan päälle, Arkkitehtitoimisto Tommilan suunnittelema moderni liike- ja toimistotila Arabiakeskus. Vanhalla puolella Hämeentien varrella sijaitseva Arabian tehtaanmyymälän Iittala-outlet myy tunnettuja Arabia-, Iittala-, Fiskars- ja Hackman-tuotteita. Arabiakeskuksessa on myös joukko muita kiinnostavia myymälöitä kuten esimerkiksi Finlayson ja Pentik.

Kirjastokeskuksessa on Helsingin kaupunginkirjaston Arabianrannan kirjasto sekä opiskelijakirjastoja: Pop & Jazz konservatorion sekä Stadin kulttuurialan kirjastopalvelut. Keskuksessa on myös posti. Yhdeksännessä kerroksessa on Suomen ensimmäinen keramiikkamuseo – 22.5.1984 avattu tehtaanmuseo.

Arabianrannan pienoismalli Arabiakeskuksen käytävällä

 

arabiakeskuksen kaytavaKeskuksen läpi pääsee kulkemaan Arabiankadulle. Matkan varrella ohitat seinälaatan: vuoden katto 2004, Arabian Parkki. Arabian Parkin katto on katuaukiona tärkeä osa Arabianrannan keskeistä julkista katu- ja aukiotilasarjaa. Pysäköintilaitoksen sijoittaminen maan sisään on esimerkki nykyaikaisesta monimuotoisesta kaupunkikuvallisesta ajattelusta, jossa autojen olemassaolo hyväksytään, mutta niiden ei anneta hallita maisemaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

edellinen reittipiste

seuraava reittipiste