Kuohu / Ajankohtaista

Ajankohtaista

Osallistu Artovan kuvakisaan!

kuvakisaJäikö kesästä kameran muistikortille kauniita kuvia Arabian alueesta? Etsimme kuvia, joita voidaan käyttää Artovan ja Kuohu-lehden viestinnässä.

Kuvat voivat kertoa Arabianrannan, Toukolan ja Vanhakaupungin alueesta, luonnosta, ihmisistä ja eläimistä kaikkina vuodenaikoina - juuri siitä, mikä elämäämme alueella koskettaa.

Lähetä kuvasi 30.11.2017 mennessä osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com. Kuvien on hyvä olla 300 dpi-resoluutiolla, niin laatu riittää painotuotteeseen. Liitä mukaan yhteystietosi.

Paras kuva palkitaan 60 minuutin hierontalahjakortilla Arabian Hierontahuoneelle, toiseksi sijoittunut saa 60 euron arvoisen muistikirja/USB-tikkusetin ja kolmanneksi sijoittunut 40 euron arvoisen muistikirja/USB-tikkusetin. Lisäksi 100 ensimmäiselle kuvansa lähettäneelle on luvassa pieni yllätyslahja.

Kuohu 2/2017

 

                                  

Kuohu 22017
Vuoden toinen Kuohu luettavaksenne ekologisena pdf-versiona. Muistathan, että kuohumme nykyään myös netissä - jos et vielä tykkää Kuohusta 
Facebookissa, käy tykkäämässä meistä ja pysyt Kuohu-kanavalla. Facebook-sivuilla julkaistaan ajankohtaisia uutisia, tapahtumavinkkejä ja etuja Kuohun lukijoille. Iloisia Kuohu-hetkiä!

 

 Voit lukea Kuohua myös Lehtiluukussa

Hiekkamandala lukijan silmin

Terhi Kuusisto kertoi ajatuksiaan Hiekkamandalan kirjoittamisesta ja teemoista Kuohun numerossa 1/2017. Carita Lonka luki kirjan.

 

Terhi Kuusiston kirja Hiekkamandala (Like 2017) kertoo kolmekymppisestä Irenestä, keramiikan opintonsa odottamaan jättäneestä taiteilijasta. Hän tutustuu joogatunnilla poikaan nimeltä Om. Tämän kohtaamisen myötä lukijan eteen aukeaa herkän Irenen elämä, johon kuuluu joogaa, menneisyyden haamuja ja syntymätön lapsi.

Kirjan muita henkilöitä ovat Irenen äiti Ritva, ystävä Anna ja Omin äiti Ella. Tarina avautuu hiljalleen, ja alussa kovin stereotyyppisiltä vaikuttaneet henkilöhahmot syventyvät kirjan edetessä. Se auttaa ymmärtämään heidän elämäänsä, valintojaan ja suhteitaan läheisiinsä. Vaikka orastava parisuhde Irenen ja Omin välillä aloittaa kirjan, jää se itse asiassa kuin sivujuonteeksi, taustatarinaksi, ja esille nousevat suhteet kirjan elämänmakuisten ja kovia kokeneiden naishahmojen välillä.

Hiekkamandala käsittelee toisaalta lapsettomuutta, mutta myös äitiyttä kahden naisen, Ritvan ja Ellan kautta. Molemmilla on ollut erilainen, mutta yhtä lailla vaikea suhde omiin lapsiinsa. Etääntyminen omasta lapsesta on eräänlaista lapsettomuutta sekin.

Kirjan kolme tapahtumapaikkaa ovat kuin mielentiloja - siinä missä Helsingin Kallio on karun kaunis, todellista maailmaa edustava paikka, on Intia vertauskuva sisäiselle rauhalle, jota Irenen ajelehtiva sukupolvi niin epätoivoisesti tavoittelee. Näiden kahden paikan väliin sijoittuu mökki Pirkanmaan maaseudulla. Se tarjoaa pakopaikan kaupungin kipeistä muistoista.

Kirjan kuvaileva kieli on niin vakuuttavaa, että rinnassa puristaa Intian värien kaaoksen ja Kallion öisten äänien piirtyessä mieleen.

Hiekkamandala kertoo oman tiensä ja identiteettinsä löytämisestä, merkityksellisyyden etsimisestä, menneisyyden valinnoista ja sukupolvien kuilusta. Lopulta sekin on ylitettävissä, kun oppii näkemään maailman toisen henkilön silmin.

Carita Lonka

 

Carita Lonka

 

Kuvassa Carita Lonka. Kirjoittaja on vapaa-aikaansa nähden liian monesta asiasta innostunut arkkitehti, jonka mielestä maailma on täynnä mielenkiintoisia ilmiöitä koettavaksi, kirjoja luettavaksi ja ajatuksia ajateltavaksi. Caritaa kiinnostavat etenkin inspiroivat elämäntarinat sekä eri taiteenalat tanssista teolliseen muotoiluun.

 

Kulttuuri- ja kaupunginosalehti KUOHU etsii uusia tekijöitä

Rakastettu kaupunginosa- ja kulttuurilehti etsii uusia tekijöitä. Kuohua tekemään ovat tervetulleita niin valmiit alan ammattilaiset kuin ensiaskeleita ja referenssejä lehden tekemisessä etsivät media-alasta innostuneet.

Seuraava numero ilmestyy joulukuun 2017 alussa, tule mukaan!

 

***********************************

Kutsuuko ilmoitusmyynti?

Myyntitaito on yksi tulevaisuuden tärkeimpiä työelämätaitoja. Kuohu on hyvän mielen lehti, jossa ilmoitustila on kohtuuhintaista ja näkyvyys erinomaista. Tuote, jota on ilo myydä. Kuohun myyntijoukkoon on ilo kuulua, olit sitten valmis myynnin ammattilainen tai sellaiseksi kehittymässä.

 

Kuvaajia/kuvittajia

Viestintä visualisoituu ja Kuohussakin asioista kerrotaan kuvin ja kuvituksin. Kuohuun voi tarjota omaa kuvamateriaaliaan julkaistavaksi ja tarjolla on myös kuvauskeikkoja esimerkiksi henkilöhaastattelujuttuihin

Toimittajia ja avustajia

Mielitkö kirjoittaa sinua koskettavasta ja kiinnostavasta aiheesta Artovan alueella? Kuohu on areena, jossa sanomasi luetaan varmasti. Etsimme sekä vakituisesti Kuohuun kirjoittavia että uusia vieraskyniä rikastamaan rakastetun lehtemme sisältöä.

Innostuitko Kuohun tekemisestä?

Esittele itsesi ja osaamisesi kuohu.toimitus@gmail.com

*****************************************************

KUOHU on Arabianrannan, Toukolan ja Vanhakaupungin neljä kertaa vuodessa ilmestyvä sitoutumaton kaupunginosa- ja kulttuurilehti, jota tehdään kunnianhimoisesti, vapaaehtoisvoimin ja suurella riemulla. Kuohu Lehtiluukussa

kuohu mekko piirros 18 01 17

 

 

Kuohu 1/2017

 

Maaliskuinen Kuohu luettavaksenne ekologisena pdf-versiona. Muistathan, että kuohumme nykyään myös netissä - jos et vielä tykkää Kuohusta Facebookissa, käy tykkäämässä meistä ja pysyt Kuohu-kanavalla. Facebook-sivuilla julkaistaan ajankohtaisia uutisia, tapahtumavinkkejä ja etuja Kuohun lukijoille - materiaalia, jota et löydä netistä. Iloisia Kuohu-hetkiä kevääseen!

Kuohu 1/2017

 

kuohu 01 17 kansi 150dpi 12cm

 

          

 

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.