Ajankohtaista

Tervetuloa Arabian korttelitaloa koskevaan infotilaisuuteen Arcadaan 21.5.2018 klo 17.30-19.00

Ammattikorkeakoulu Arcadassa järjestetään infotilaisuus, jossa on mahdollisuus keskustella Arabiankorttelitalon kuntoon ja korjauksiin liittyvistä asioista kaupunkiympäristön sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan edustajien kanssa.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille Arabian korttelitalon tiloja (koulu, päiväkoti, leikkipuisto ja nuorisotalo) käyttävien lasten ja oppilaiden vanhemmille.

Aika: maanantai 21.5.2018 klo 17.30-19

Paikka: Ammattikorkeakoulu Arcada, Jan-Magnus Janssonin aukio 1.

Tervetuloa!

Helsingin kaupunki

Kaupunkiympäristön toimiala

Tilaisuuden järjestää kaupunkiympäristön viestintä. Tilaisuuden järjestelyistä  voit laittaa viestin sähköpostiosoitteeseen maija.mattila@hel.fi.

Arabian peruskoulu

 

​​​​​

Osallistu Arabianrannan viljelylaatikkoparien arvontaan: päättyy 18.5. klo 23:59

Arabianrannassa, Muotoilijankadun ja Arabiankadun kulmassa sijaitsevalle Helsingin kaupungin omistamalla tyhjällä tontilla on keväällä ja kesällä 2011 rakennettu puisto, jossa on hyötykasveja sekä n. 2m2 -kokoisia viljelylaatikkopareja.

Puiston suunnitteli ryhmä AALTO-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun ympäristötaiteen opiskelijoita ja se rakennettiin osin viljelijöiden talkoovoimin. Tämä Aalto City Garden on ensimmäinen osa Syötävä Arabianranta -projektia.

Palsta-asioita hoitaa kaupunginosayhdistyksen asettama kaupunkiviljelytoimikunta, jossa tänä vuonna toimii Milla Karkulahti ja Sanna Särkelä. Palstatoimikunnan tavoitat sähköpostitse osoitteesta kaupunkiviljely.arabianranta@gmail.com

Arabianrannan kaupunkiviljelijöillä on Facebookissa ryhmä  "Arabianrannan kaupunkiviljelijät".  

Kesäksi 2018 vapautuvat laatikot arvotaan Arabian Katufestivaaleilla lauantaina 19.5. Laatikkopareista kiinnostuneet voivat lähettää yhteystietonsa torstaina 18.5.2018 klo 23:59 mennessä osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com otsikkolla Arabianrannan viljelylaatikot 2018.

Kaupunkiviljelylaatikot kopio

​​​​​

Uusi julkinen taideteos Toukolan rantapuistoon

Helsingin Kalasatama saa uuden julkisen taideteoksen. Kuvanveistäjä Riikka Purosen seitsemänmetrinen veistos Harppi ja tähdet kohoaa Toukolan rantapuiston maamerkiksi Kyläsaarenkujan, Roomankadun ja meren väliselle viheralueelle.


Riikka Purosen mukaan teoksessa kohtaavat kaksi erilaista näkemystä maailmasta: harppi edustaa matemaattista maailmankuvaa, jossa maailman ilmiöitä voi mitata ja todentaa. Harpin keskiakselilla tasapainottelevat kaksi astiaa, joiden sisältö on tuntematonta ja nimeämisen ulottumattomissa. Myös teoksen sijainnissa yhdistyvät erilaiset elämisen ja kaupunkirakenteen elementit: se on keskellä asuinkerrostalojen ja oppilaitosten ympäröimää, mereen ulottuvaa ulkoilualuetta.


Omaleimaisesta visuaalisesta kielestä ja taitavasta materiaalien rinnastamisesta tunnettu Puronen on toteuttanut veistoksen erivärisiksi käsitellyistä ja kullatuista teräksestä ja alumiinista. Teoksessa Harppi ja tähdet Puronen on halunnut hyödyntää sähkökemiallisia metallin käsittelytapoja. Veistosta ympäröivä laakea puistoalue on puolestaan ollut lähtökohtana teoksen suurelle kokoluokalle. 


Riikka Puronen (s. 1968 Loviisassa) on toteuttanut julkisia teoksia Helsingissä mm. Senaatti-kiinteistön toimistotaloon ja Myllypuron metroaseman edustalle. Myllypuron teos Sirenan kielet (2004) kuuluu HAM Helsingin taidemuseon julkisen taiteen kokoelmaan. Puronen on toiminut kuvanveiston lehtorina Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa vuosina 2007–2017.


Rakentuva Kalasatama lähialueineen tulee tulevina vuosina saamaan runsaasti uutta julkista taidetta. Harppi ja tähdet on alueen kolmas HAMin julkisen taiteen kokoelmaan liitettävä pysyvä taideteos. Aiemmat teokset Kalasatamassa ovat Timo Heinon Veteen piirretty viiva (2014) ja Villu Jaanisoon Kuukkeli (2016). Helsingin kaupunki toteuttaa alueella ns. taiteen prosenttirahaperiaatetta, jossa noin prosentti rakentamiskustannuksista kohdistetaan taiteeseen.


Harppi ja tähdet
julkistetaan torstaina 24.5.2018 klo 16.00 teospaikalla. Teoksen julkistaa HAMin johtaja Maija Tanninen-Mattila. Taiteilija on läsnä kaikille avoimessa julkistamistilaisuudessa, joka järjestetään yhteistyössä kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys Artovan, Arabian Laulun ja Diak-ammattikorkeakoulun kanssa. 

 

 

 Harppi ja tähdet muokattu 1 IMG 3376

Harppi ja tähdet muokkaus 2 IMG 3381

 

​​​​​

Artovan vene on laskettu vesille

Artovan vene on laskettu vesille kesäkaudeksi 2018. Kulunut talvi oli laiturille suosiollinen ja se selvisi lähes vaurioitta. Vene laskettiin vesille viime viikon tiistaina 24. huhtikuuta. Suuret kiitokset avusta paikallisille aktiiveille Matille ja Anssille sekä paikalle osuuneelle retkiseurueelle.

Asukasveneen saa käyttöönsä 10 euron vuorokausimaksulla (vuoden 2017 hinta) ja siihen sisältyy pelastusliivit. Varaa aika ja ota yhteyttä Artovan koordinaattoriin artova.koordinaattori@gmail.com tai 050 3099 501. 

 

Artovan vene laiturilla versio 1Artovan vene vesille sumennus

 

 

​​​​​

Artovan kevätkokous Arabianrannan kirjastossa to 19.4. klo 18:00

Tervetuloa Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys ry:n kevätkokoukseen torstaina 19.4. klo 18:00 Arabianrannan kirjastoon, Hämeentie 135 A.

Klo 18:00

Kokouksen alustaa Hyötykasviyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Korhonen "Annalan huvila - Villa Anneberg puutarhakulttuurin keitaaksi". 

Klo 19:00

Artovan kevätkokous

Artovan kevätkokouksessa esitetään edellisen vuoden toimintakertomus, yhdistyksen tilit, tilintarkastajan lausunto, sekä päätetään tilien hyväksymisestä, vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Sen lisäksi hallitukseen valitaan hallitukseen on ehdolla uusia jäseniä.

 

Printtaa juliste kokouskutsusta esimerksi ilmoitustaululle, käytävälle tai muuanne tästä Artovan kevätkokous juliste

Facebook-tapahtuma

Kokousmateriaalit

Artovan Kevätkokous Esityslista

Toimintakertomus 

Toiminnantarkastajan lausunto 

Artovan tilinpäätös 2017

Tervetuloa mukaan kaupunginosayhdistyksen toimintaan!

 

Artovan kevätkokous 2018 jpg

​​​​​

Hämeentie 157 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osoitteessa Hämeentie 157 sijaitsevaa teollisuus- ja toimitilarakennuksen käyttötarkoitusta suunnitellaan muutettavaksi asuinkäyttöön. Suunnitelman mukaan nykyinen rakennus pääosin säilytetään ja sen itäkulmaa korotetaan 12 kerroksisella uudistasolla.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavan valmisteluaineistoa (selostusluonnos, havainnekuva, viitesuunnitelma, kaavaluonnos) on esillä 9.27.4.2018 seuraavissa paikoissa:

  • Arabianrannan kirjastossa, osoite: Hämeentie 135 A

  • verkkosivuilla: https://www.hel.fi/Helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/ajankohtaiset-suunnitelmat/

    Aineistoon voi käydä tutustumassa info- ja näyttelytila Laiturin asiakas- palvelussa (käyntiosoite Narinkka 2), jossa saa henkilökohtaista neuvontaa. Suunnitteluun liittyvää aineistoa päivitetään Helsingin karttapalveluun kartta.hel.fi/suunnitelmat.

    Mielipiteet osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä valmisteluaineistosta pyydetään esittämään viimeistään 27.4.2018. Niille, jotka ovat mielipiteen yhteydessä ilmoittaneet sähköposti- tai postiosoitteensa, lähetetään tieto lautakunnan päätöksestä.

    Kirjalliset mielipiteet lähetetään osoitteeseen Helsingin kaupunki, Kirjaamo, PL 10, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI, (käyntiosoite: Kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 1113) tai sähköpostilla helsinki.kirjaamo@ hel.fi. 

Tarkemmin kaavaan voit tutustua täältä: Saatekirje, Osallistumis- ja arviointisuunnitelmailmakuvakaavaluonnosselostusluonnoshavainnekuva ja viitesuunnitelma.

Artova on kiinnostunut mielipiteestäsi ja kommentteja kaavasta voi lähettää osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com otsikolla Hämeentie 157.

Päivitetty 14.4. ilmakuva, kaavaluonnos, selostusluonos, havainnekuva ja viitesuunnitelma.

 

 pastedGraphic

 

​​​​​

Artovan kotikaupunkipolku kävelyopas- ja kartta nyt myynnissä - rajoitettu ensimmäinen painos

Arabian kotikaupunkipolku kävelyopas- ja kartta julkaistiin tiistaina 20.3. Arabianrannan kirjastossa olleessa tilaisuudessa, jossa tekijöistä Milla Niini, Mari Laitinen ja Satu Tegel kertoivat oppaan tekemisestä ja alueen historiasta. Paikalla oli myös kotikaupunkipolkukonseptin kantaisä Pauli Saloranta, joka on tehnyt eri alueiden kotikaupunkipolkujen esitteitä ja nettisivuja aina vuodesta 2004 alkaen. Kotikaupunkipolku -hanke on Museoviraston tukema.

Kävelyoppaan- ja kartan rajoitettua ensimmäistä painosta voi ostaa 4 euron hintaan K-Supermarket Arabianrannasta, jossa se on esillä kassoilla kaksi ja kolme. Sen lisäksi esitettä saa Kaffila Bokvillanista (muista käteinen tasaraha). Artova ry päivystää Kääntöpaikalla (Intiankatu 1) maanantaisin klo 10-16, jolloin oppaan voi käydä ostamassa paikanpäältä. Artova lähettää tarvittaessa oppaan myös postissa kuuden euron kappalehintaan. Maksa 6 euroa (sisältää posti- ja pakkauskulut) Artovan tilille FI23 8000 1270 8273 23 ja laitan laskun viitteksi 1326. Osoitetietosi voit laittaa maksun mukana viestinä ja/ tai sähköpostitse osoitteeseen kaupunginosayhdistys@gmail.com. Tiedustelut: 050 3099 501 (ainakin ma klo 10-16).


Arabianranta-Toukola-Vanhankaupunki -kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys ry
Intiankatu 1, 00560 Helsinki

Tilinumero: FI23 8000 1270 8273 23

Y-tunnus on 1514680-3

kotikaupunkipolku1 

 

 gaudi

 

 3790434 orig

​​​​​

Artovan kotikaupunkipolkujen esitteen julkaisu Arabianrannan kirjastolla 20.3. klo 18-20

Artovan kotikaupunkipolkujen reitti on peräisin vuodelta 2012 ja päivitys tehtiin Artovan 40-vuotisjuhlien kunniaksi vuonna 2017. Painettu Artovan kotikaupunkipolkujen esite julkaistaan Arabianrannan kirjastossa tiistaina 20.3. klo 18-20. Kirjastossa on tavattavissa kotikaupunkipolku konseptin isä ja Helsingin hyppyrimäkiäkin kartoittanut Pauli Salonranta. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Katso Facebook-tapahtuma.

Lapsille suunnattu uusittujen kotikaupunkipolkujen esittelytilaisuus järjestetään Arabianrannan kirjastossa tiistaina 21.3. klo 10-11. Tule tutustumaan Toukolan, Vanhankaupungin ja Arabianrannan historiaan! Esillä vanhoja ja uusia kuvia alueesta, tietoa, ja pientä visailua. Tilaisuudessa on mehutarjoilu. Katso Facebook-tapahtuma.

Artovan kotikaupunpolkujen www-sivut päivitetään myöhemmin. http://www.artova.fi/kotikaupunkipolut

 

JuhaBlombergILMAKUVAkysylupa

​​​​​

Artovan vuoden 2018 hallitus valittu

 

Artovan uusi hallitus on aloittanut vuoden mittaisen toimikautensa.  Yhdistyksen puheenjohtaja jatkaa Keijo Lehikoinen ja varapuheenjohtajana Anders Jansson. Yhdistyksen vanhoista jäsenistä jatkavat lisäksi Lauri Alhojärvi, Venla Bernelius, Milla Karkulahti, Janne Nissilä ja Christian Sannemann. Uusina artovalaisina aloittavat Jani Rytkönen, Leena Tuokka ja Sanna Väkevä. Tämän lisäksi Artovalla on pitkään ollut unelmana osallistuttaa alueen nuoria mukaan toimintaan hallituksen nuorisojäseniksi. Aikataulullisista syistä syyskokous ei ollut kovasta yrityksestä vielä mahdollinen nuorisojäsenten valinnalle. Jos nuorisojäsenten osallistaminen etenee, niin Artova pitää asiasta tarvittaessa uuden ylimääräisen kokouksen. Muussa tapauksessa jatketaan tällä kokoonpanolla.

Päivitys: Jani Rytkönen vaikuttaa toisella alueella ja erosi hallituksesta 19.4.2018. Janin tilalle valittiin Artovan kevätkokouksessa 19.4.2018 Maija Faehnle.

Onnea uudelle hallitukselle vuodelle 2018!

Hallitus vuonna 2018

Keijo Lehikoinen 

Milla  Niini 

Anders Jansson 

Lauri Alhojärvi 

Milla Karkulahti 

Janne Nissilä 

Jani Rytkönen (1.1.-19.4.2018)

Sanna Väkevä
Maija Faehnle (19.4.2018 alkaen)

ja varalle

Venla  Bernelius 

Leena Tuokko 

Christian Sannemann 

 

18016524088 c515d7f3aa z

​​​​​

Arabian alueen joulurauhan julistus

Artova ry tarjoaa sellokonsertin ja Arabian Asukastalot laittaa suut makeaksi tarjottavalla glögillä ja pipareilla sunnuntaina 24.12.2017 klo 10:00-10:30  seitsemännen kerran järjestettävässä Arabian alueen joulurauhan julistuksessa, jossa toukolalainen Sergio Castrillón soittaa neljä impro-mikrokappaletta sellolle. Sergio Castrillón on sellisti, improvisoija, säveltäjä ja tutkija, joka on kiinnostunut äänestä ja taiteen eri ilmentymistä. Hän esiintyy aktiivisesti nykymusiikkiteoksissa ja uutta teknologiaa hyödyntävissä improvisaatioteoksissa sekä osallistuu yhteistyöprojekteihin, joissa käytetään musiikin ohella teatteria, runoutta ja nykytanssia. 

Tervetuloa kaikki mukaan sankoin joukoin! Vapaa pääsy!

Artova ry

Arabian Asukastalot ry

 
Ohjelma. 
 
4 impro-mikrokappaletta sellolle. 
 
------
Kuva: Maarit Kytöharju  
------
 Tapahtuma Facebookissa
SergioCastrillon7996m

​​​​​

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.